Om oss

Britt-Maria är Int FIFe judge kat II.

Britt-Maria är Int FIFe judge kat II.

Vi – Britt-Maria och Lars-Erik Pedersen – bor i ett stort hus i Lundby, Örebro. Katterna har en stor rastgård, som även innefattar vår veranda så att vi kan umgås med dem även utomhus.

Vi har båda jobbat aktivt inom Nerikes Kattklubb och SVERAK, både med styrelseuppdrag och i olika råd, liksom med utställningsarbete med mera.

Britt-Maria är Int FIFe judge kat II. Lars-Erik går ofta assistent på utställningar.

Vi är båda diplomerade uppfödare.

Tre vuxna barn ingår i familjen, varav en har två siameser som kommer och hälsar på ibland.

Idag har vi sex katter; varav en gammal kastrathane femton år. Och så har vi våra två honor Lady och Loka, som kom till oss vintern 2009. När vi köpte dem och de blev en del av vår familj bestämde vi oss för att återuppta vår uppfödning, som varit vilande i många år. Lady är bärare av GSD IV så efter sin kull har vi kastrerat henne och behöll dottern Jasmine. Tyvärr är även hon bärare så hon har också blivit kastrat. Vi har hösten 2012 köpt en ny hona, Utblickens Florens. Lite otur hade vi med Florens, det visade sig att hon hade en tandsjukdom som kunde vara ärftlig, därför fick hon bli kastrat och vi köpte in S*Räseråttans Klara våren 2014.

Lars-Erik med Lady på utställning.

Lars-Erik med Lady på utställning.

Förutom intresset för våra katter och engagemanget i Nerikes Kattklubb och SVERAK – liksom att umgås med barnen och vännerna – tycker vi om att resa. En av höjdpunkterna från resandet var besöket i Beijing 2008, där älsta barnet bor.

Vi är båda intresserade av katter och speciellt norska skogkatter. Vår dröm är att få fram en riktigt fin silverkatt, och med Lady och Loka som mödrar till kommande kullar har vi en jättebra grund att starta med. Vi vill också att våra katter ska vara sociala. Därför försöker vi välja pappor till våra kattungar med ett bra temperament. Ett bra temperament är A och O för en katt.
Att vi valt att jobba med katter beror på att de ger oss så mycket. När man kommer hem finns de alltid vid dörren och hälsar oss välkomna hem. En hund är också ett underbart djur men kräver mera av oss ägare med motion och dressyr. Vi arbetar båda heltid och då räcker inte tiden riktigt till att hinna med allt det som en hund behöver. Katterna finns omkring oss när vi är hemma, sitter i knä när man sitter framför datorn, ligger i sängen och spinner, kryper upp i famnen när vi sitter i soffan. De ger oss så mycket kärlek och glädje.
Dessutom är katten ett intelligent djur. De bestämmer själva vad de vill lära sig och vad de inte vill. De räknar också ut hur de skall dressera oss människor. Deras integritet är något som vi uppskattar med katterna.
Helt kort: katten är ett underbart djur som vi älskar och inte vill vara utan!