CH S*Lövlunds Indira NFO d 09 24

S*Lövlunds Indira är född 1997-06-20

Mamma heter Schermans Yo-Heave-Ho Pamina

Pappa heter S*Lothloriens Finarfin

Indira 2010-10-04

Indira, som vi också kallar Gamla Farmor, är mamma till Stina, Skrållan och Foppa. Hon har haft 3 kullar under sina år som fertil. Nu är hon kastrerad sedan flera år.

Indira är den som skall ha mat först, det är hon som är äldst och således den som bestämmer. Hon trivs i källaren och ligger gärna på Björns säng när inte han är hemma. Bär dessutom på hans tofflor som är minst lika stora som Indira är själv.

När vi sitter i TV-rummer i källaren är Indira lycklig. Hon kommer springande så fort hennes korta ben och runda mage tillåter till vår soffa så fort hon hör att vi kommer ner för trappen. Då spinner och och kelar hon men efter en stund är hon nöjd och återgår till sängen eller en speciell kudde som hon vill ha liggande på golvet.

För några år sedan fich hon något som kallas för ”blodöra”. Inte så vanligt på katt, vanligare på hund. Hennes öronlapp fylldes med vätska och hon fick ett dränage inopererat så vätskan kunde rinna ut. Efter 3 veckor var hon bra igen men örat blev tyvärr deformerat. Inget hon lider av och hon håller sitt deformerade öra lika rent som det normala.

Indira är en intelligent katt och var en jätteduktig mamma till alla sina kullar. Dessutom höll hon koll på Stina när hon hade ungar så hon skötte om dem ordentligt. Pep ungarna och Stina inte brydde sig om dem så hämtade Indira Stina och körde tillbaka henne till bolådan.

De kullar vi haft nu (I och J) har Indira inte brytt sig så mycket om. Hon kan tvätta lite på ungarna när de kommer nära men annars överlåter hon skötseln åt Loka & Lady.

Ja, så är ju Indira också soldyrkaren i vår familj….

Soldyrkaren i familjen

Vår underbara gamla farmor har lämnat oss och vandrat vidare till Katthimlen. Loka har nu tagit över hennes roll som överhuvud i vårt katteri.