S*Skottvallens Foppa

Foppa heter egentligen S*Skottvallens Foppa NFO d 09 och han är född 2001-03-18

Mamma är S*Lövlunds Indira NFO ds 09 22

Pappa är S*Utblickens Vilhelm NFO a 09

Foppa har lämnat oss, vid drygt 16 års ålder magrade han hastigt och fick inte behålla maten, hur mycket han än åt. Vi beslöt då att han skulle få lämna oss och återförenas med sin mamma och sina syskon på andra sidan regnbågsbron.

Älskad och saknad

Foppa i rastgården

Foppa njuter av livet. Sommaren 2010.

Foppa njuter av livet. Sommaren 2010.

Foppa är en stor kastratkille, har aldrig fått några avkommor, är bara vår gose-katt. Han gillar att ligga i mattes knä. Spinner så det dånar. Annan favoritplats är klätterpelaren i uterummet. Där ligger han gärna högst upp och spanar ut över gården för att se om det kommer några fåglar som han kan att låtsas jaga. Är det kallt ute ligger han gärna i vår stora pelare i hallen, hoprullad som en boll, och sover.

Foppa är artig. När det är matdax väntar han alltid tills damerna i familjen fått mat i sina skålar, sedan tar han sin skål och äter. Han är ganska pratig, gillar fläskfilé och räkor. Så fort husse närmar sig diskbänken tror han att det skall vankas fläskfilé då kommer han springande och sätter sig på en pall bredvid husse. Tyvärr, för Foppa, är det inte så ofta det är fläskfilé på matsedeln, men ibland blir Foppa lycklig och husse matar honom med en och annan bit.

Foppa har även dresserat matte till att gå och lägga sig. Ibland blir Foppa akut kelsjuk. Då MÅSTE matte komma och lägga sig på sängen så Foppa kan lägga sig på hennes mage och spinna, trampa och njuta av kel. 15-20 min tar det tills Foppa är helt nöjd och går och lägger sig någon annanstans.

Foppa är verkligen en stor, härlig, underbar gose-katt!

Foppa sommaren 2010