Leva med katt

Att bestämma sig för en katt är ett åtagande för livet – inte hela ditt liv – men för hela kattens liv. I samma stund som du köper en katt är du ansvarig för kattens liv. Du är ansvarig för att katten alltid har bra mat, friskt vatten, en städad låda, spännande omgivningar, mycket bus, bra försäkringar, vaccinationer, massor med kel – och så mycket trygghet du bara kan ge den.

Det du får tillbaka är en varelse som alltid kommer att älska dig, och som alltid kommer att söka din närhet. När du kommer hem har katten väntat på dig. När du sover vill katten somna hos dig. När du vaknar blir katten glad av att du slår upp ögonen – och vill ha mat! Nu! Genast! 

Och när katten kommer med en leksak och lämnar vid dina fötter är det dags att släppa allting annat och börja busa.

Det är vad vi kräver av dig – att du förstår åtagandet. Köper du en kattunge av oss vill vi veta mer om vem du är. Så bli inte förvånad om vi frågar lite om dig. Vi vill det bästa för våra katter, och vi hoppas att du tänker så också. Vi är en del i ett sammanhang med uppfödare runtom i Sverige, som tar katternas behov på mycket stort allvar, så detta är inget konstigt. Konstigt är i stället när den som säljer katten till dig inte frågar. Då ska du bli aktsam och tänka om.

Det emblem du ska titta efter när du vill skaffa katt är SVERAKS:s symbol för diplomerad uppfödning. Så här skriver SVERAK: ”Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring. Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av, och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning. Efter godkänt test ska en SVERAK-diplomerad uppfödare ha en grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare.”

Vår uppfödning är givetvis SVERAK-diplomerad. Och vi kommer att ge dig så mycket stöd och hjälp som det bara är möjligt i att leva livet med en katt.

För det livet är spännande – och roligt, gosigt och inte så sällan ett vaccin mot stress och dåliga dagar. När livet påverkar dig kan du räkna med att katten sitter där vid fötterna, och kikar upp, och snart hoppar upp i ditt knä.

En livskamrat som aldrig sviker dig.