Blev en till uppdatering på U-kullen

Vi fick en fråga från en av kattungeköparna till U-kullen, hur det gick för de andra syskonen, så jag skickade frågan till dem om de kunde berätta lite hur de hade det i sitt nya hem, och här kommer svaren. Jag presenterar dem i den ordningen som de föddes, så Ulrika är först ut

Ulrika Knape

Det går jättebra, sofforna är en av favoriterna men hon har tagit till sig hela hemmet. Husse är helt såld på henne, även om hon tagit hans plats. Hon är riktigt rolig och pratar mycket. Vi har haft sele på och det fungerade jättebra, men det var läskigt att gå i koppel. Just nu är favoritplatsen altanen. Hon har även blivit kompis med grannens hund. Hon är en mycket bestämd dam och vi är garanterat hennes slavar.

Ulrika Knape 3,5 månader
Ulrika med lill-matte ute på altanen

Ursa Major

Ursa bor fortfarande kvar hos oss, han flyttar först i slutet på maj. Han ska bo i Tyskland och då måste man få en rabiesspruta innan man kan flytta, och efter sprutan så måste det gå minst tre veckor innan han får tas in i sitt nya hemland.

Ursa är busig som alla kattungar men också väldigt trevlig, sover gärna hos oss på natten, spinner och vill ligga nära, nära. Gillar tyvärr att krypa under våra täcken och jaga våra fötter, men det får vi väl stå ut med. Har älskar att vara ute i rastgården, speciellt när det blåser lite för då kan han fånga löv som virvlar runt och då är han jättemallig och bär in dem i köket.

Ursa Mjor ute i rastgården
Ursa Major sover efter ha busat i rastgården på förmiddagen
Mamma Olivia Lilla Blå håller fortfarande koll på sin lilla son

Undersköna Ullis

Ullis flyttade in i sitt nya hem i Sköndal/Stockholm under påskveckan. Eller Stilla veckan, som den ju egentligen heter. I hennes nya hem finns en mamma med gravidmage, en pappa och en pojke. Bäst tycker Ullis att mammans mage är. Stilla är hon bara när hon sover. Vilket hon gärna gör, mycket och länge, och gärna i knävecket på vem som helst av familjemedlemmarna. 

Hon har ett favoritfönster som hon sover i. Helst när solen ligger på. Hon somnar på förmiddagen, när folk går till jobb och skola. Runt lunch vaknar hon till och drar en repa i lägenheten. Tuggar på ett skosnöre, känner på en sladd med tassen, river runt i smutstvätten, passar på att gå på lådan. Jamar för att berätta att hon fångat en strumpa. Sedan återgår hon till fönstret.

Vi är glada över att ha fått en så kavat familjemedlem. En trygg, varm och mycket busig och nyfiken dam.

Ullis hjälper till att sortera tvätt men det är ingen lämplig sovplats för en liten kisse
Ullis i sitt fönster med utsikt över gatan och lite fåglar
Undersköna Ullis, knäkatt

Ulltussa

Vi är lyckliga med henne. Hon är fullt av energi och deltar aktivt i familjens vardag. Dessutom sover hon med oss, duschar lite (inget problem med vatten), och även hjälper hon till med att lägga barn till sömn (eller ligger hos dem) Jag tror att Ultussa är perfekt katt för vår familj. Hon har hittat sina favorit platser för att sova, hittat kattlådan utan problem och även leker med båda barnen. Tyvärr gillar hon också att skriva mail på min arbetsdator på hemmakontoret. Men det löser sig 😊

Ulltussa kollar i fönstret, leker kanske med Sommarskuggan också?
Ulltussa knäkatt
Vackra Ulltussa 3,5 månader

Ulrik von Ullendorf

Ulrik är en kavat liten kille! Alltid med glimten i ögat! Han vill inte vara själv utan är vi inte i närheten så skriker han tills vi kommer! Busig som tusan men ack så go och gullig! Kelgris som gärna snuttar och biter i mattes fingrar! Han bor med storebror Ryttis (Ryttmästare von Blau) och Dexter (Johan Cruyff) som är mamma Olivias kusin. I början gillade inte Ryttis att få en lillebror, men nu kan de till och med sova tillsammans. Ulrik  och Dexter, de funkar kanon tillsammans, Dexter låter Ulrik hålla på med honom sen när han tröttnat så är det precis som Ulrik förstår det. Dexter är 12 år.

Bäst gillar Ulrik matte och lillhusse Valle, men resten av familjen går också bra. Kan även sova hos storhusse på nätterna.

Ulrik med storebror Ryttis
Ulrik med lill-husse Valle
Ulrik sover i Soffan
Ulrik sover på mattes arm

Ulf Lill-Pröjsarn

Ulf Lill-Pröjsarn flyttade till Norge, så nedan kommer lite text på norska.

Det gikk veldig raskt. To dager og det var som om han alltid hadde vært her  Han har blitt en del av flokken nå. Det går kjempefint Han er kosete og snill. Han sover i senga sammen med Pernille om nettene

Lill-Pröjsarn sover
Lill-Pröjsarn med sin nya lill-matte
Lill-Pröjsarn har fått en siames till kompis. Hon tar hand om honom
Han har även två skogiskompisar, här är han med den ena av dem.
Hundkompis har han också, här vilar de framför varma spisen

Det var allt för den här gången, men det var kul att få berätta om de små liven, så ni som köpt katt av oss tidigare (oavsett kull) får jättegärna skriva och berätta lite om era katter så lägger jag ut det vartefter det kommer in. Hoppas ni är många som vill vara med på vår hemsida.

Önskar er alla en riktigt skön sommar.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.