Så har ytterligare en vecka gått, kattungarna är nu 9 veckor

I måndags var vi till veterinären för första vaccinationen. Allt gick bra, ingen sa ett pip när de fick sin spruta. De var så duktiga! I bilen pep de lite på väg till veterinären, men hem var de tysta och sov hela vägen. Tyvärr kom jag naturligtvis inte ihåg att fotografera, jag är lite dålig på det. Ska försöka ta några bilder nästa gång, när de ska ha spruta nr 2 och samtidigt ID-märkas.

Här hemma har kattungarna nu tagit sig ner i källaren också. Vi har en inredd källare så det är öppen trappa ner dit. Konstigt nog så är de bara där korta stunder, vi tror att mamma Olivia håller dem här uppe så gott hon kan. I källaren finns det massor med ställen där de kan krypa undan, men vi har i alla fall stängt till förrådet så där kommer de inte in, kan bli svårt hitta dem om de vill gömma sig och leka kurragömma med oss. När de sover så sover de verkligen djupt, de reagerar inte så bra när man lockar på dem utan de bara slumrar vidare. Tills de vaknar, då är det full rulle igen.

I veckan som gått har vi jobbat med socialisering, det har varit små barn på besök blandat med några gamla pensionärer som vi. Det har gått bra med småbarnen, de har burit på, och busat med kattungarna så kattungarna har varit jättetrötta när vi blivit ensamma igen. Men vi tror att kattungarna tycker det är kul när även små barn leker med dem. Bästa besöket var i helgen då barn och barnbarn var på besök, Ulltussa låg i sängen hos barnbarnet och sov och det var verkligen uppskattat.

Kattungarna har blivit lite mera självständiga nu. De behöver inte alltid ligga i en hög och sova tillsammans utan någon kan ligga i pelaren, en annan i soffan osv. Och det bästa av allt, de behöver inte gå på lådan samtidigt, nu händer det sällan olyckor för att det är för trångt i toalådan med 4-5 ungar som bara måste gå samtidigt.

 

Här är en bild med 5 av ungarna, Undersköna Ullis, Ulrik von Ullendorf, Ulltussa, Ulrika Knape och Ulf Lill-Pröjsaren
Och kan ni tänka er, jag fick en bild på alla sex! Ulrik von Ullendorf, Undersköna Ullis, Ursa Major, Ulltussa, Ulrika Knape samt Ulf Lill-Pröjsarn
Ulrik von Ullendorf och Ursa Major
Ursa Major och Ulltussa
Barnbarnet hade så mycket skojiga leksaker som måste undersökas
Vad kan det här vara för något funderar Ursa Major
Ulltussa klättrar, Ulrik von Ullendorf kollar på och Ulrika Knape undrar vad jag sysslar med, fotograferar IGEN?
Mera bus i klätterpelare
Vadå? är det något fel med att stå så här och äta? frågar Ursa Major
Ja, det är väl helt naturligt säger Ulrika Knape
Det mysigaste med kattungarna är när de kryper upp till oss i soffan, eller sängen, och lägger sig spinnande bredvid. Det är jättekul att se dem busa runt med varandra, men deras sätt att ty sig till oss, DET värmer verkligen själen

Mera bilder på kattungarna på deras egna sidor. Ny uppdatering nästa vecka

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.