Nu har de äntligen anlänt, Rosenskönas och Lur-Pers kattungar, vår T-kull

T-kullen

Rosa fick 6 ungar men tyvärr ville inte den lilla röda killen vara med så han somnade in efter 2 dagar. Vi gjorde vad vi kunde för att få honom pigg men han ville inte äta och skrek väldigt mycket. Något var fel tyvärr. Men de 5 som återstår är friska och krya och växer så de knakar. Det är 2 honor och 3 hanar.

Vi trodde inte att det skulle bli några bebisar överhuvudtaget, men om pappan heter Lur-Per så kan man kanske inte vänta sig något annat än att bli lurad. Vi hade förmånen att få låna hem Lur-Per och en lördag hämtade vi honom hos Anne-Marie utanför Karlstad. Glada for vi hem med honom för att presentera honom för Rosa, men se den tjejen ville inte han ha. Han vände ryggen åt henne! Rosa löpte och vi försökte presentera henne för Lur-Per men han var INTE intresserad. Men god vän kunde han väl vara, Rosa lade sitt lilla huvud mot hans kind (så synd jag inte hade med kameran då!) men para, nej, nej. Inte han inte. På måndagen gav vi upp och skjutsade hem Lur-Per igen. Det fanns inget som helst spår efter någon parning, inte en enda hårtuss på golvet, inga bitmärken i Rosas nacke, och inte ett enda parningsskrik hade vi hört. Ledsna och besvikna var vi. Har aldrig varit med om något liknande, och några kullar har vi ju haft och en hel del hanar på besök under åren.

Men efter 3 veckor kunde vi se att Rosa visade tecken på att vara dräktig! Men så kunde det väl ändå inte vara? Lur-Per var ju inte intresserad. Men tiden gick och Rosa blev lite rund om magen. Åt och sov, sov och åt. Och blev tjockare och tjockare. Och TJOCKARE! Det skulle nog bli några ungar trots allt och den 11 augusti klockan 14.14 kom den första bebisen. Det var jobbigt för Rosa för ungen kom med svans och baktassarna först. De glider inte ut lika lätt då tyvärr, men övriga ungar ploppade ut utan besvär.

Inte för vi vet när S*Pysidas Lur-Per parade Rosa men med all tydlighet gjorde han det. Han var en riktig gentleman. Han ville vara ensam med Rosa, ingen som tittade på och inte en hårtuss, inte ett bitmärke lämnade han. Vilken gentleman han var! Tack Anne-Marie Larsson att vi fick låna den fantastiska killen!

Så här ser de ut idag, fyra dagar gamla. Totti har öppnat ögonen lite grann. Längst fram Tamburmajoren som sover och bakom honom Tummelisa och överst Totti. Till vänster Tusensköna och till höger Tintin. Alla bilder som jag tagit idag är tagna i bolådan. Vill inte störa Rosensköna i onödan ännu.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.