Kattungar överallt.

Iris och IQ vilar efter det stora äventyret

Igår kväll när vi gick till sängs, pratade vi om att imorgon så skall vi prova att släppa ut kattungarna i hela huset. Det är ju bra om de får se och träffa våra andra gamla katter, tänkte vi.

Döm om vår förvåning, när vi vaknade imorse, hade IQ tagit oss på orden. Hon låg och sov i vårt sovrum på Foppas favoritplats, Foppa var förvissad till att ligga på en stol och titta på. Hur hon hade kommit ut har vi ingen aning om, men antingen har hon klättrat närmare 2m, eller så har hon klämt sig ut mellan spjälorna i nätet som satt för dörren.

Om en börjat av sig själv, var det ju bara att fortsätta med de andra, tänkte vi. Bort med nät och öppna dörrar. Inget hände…….. Efter runt en timma så kom den första kattungen ut, gäspande och sömn i hela ansiktet. Nu började saker och ting gå upp för dem. Som på en given signal så var det kattungar överallt. Lady och Loka verkade inte att ha något emot det, det var väl lite besvärligt till att börja med, när de inte kunde ha koll från ett ställe utan var nu tvugna att springa runt och leta efter ungar. De som däremot inte tyckte om det hela, var våra gamla katter Foppa, Indira, Skrållan och Stina. Ta bort de där äckliga små krypen från vår åsyn verkade de tycka. Spott och fräs med lite morr, sen försvann de ut i trädgården eller ner i källaren, som fortfarande är tabu om man är kattunge.

Det hela avlöpte ju inte riktigt som vi hoppats. Lady och Loka tillsammans med kattungarna fungerade bra, men vi måste nog ta det lite lungt med våra gamlingar. Så nu är mammor och ungar tillfälligt förvisade till sitt gamla tillhåll. Men skam den som ger sig, imorgon kommer de att få komma ut en stund igen.

Iris fjäskar för fotografen

Detta inlägg publicerades i Livet med katter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.