Stor dramatik i rastgården

Trött ormjägare.

Trött ormjägare.

Det hela började en skön lördag i juli. Jag satt med en katt i mitt knä och Lars-Erik satt och slöade i soffan i vårt uterum. Det var 27 grader varmt. Solen gassade, hela villakvarteret dåsade i sommarvärmen.

Plötsligt hör vi något som prasslar i rabatten utanför.

– Äh, det är bara Lady som leker, trodde vi.

Men sedan reagerar de andra katterna också, Foppa hoppar ur mitt knä, Stina kikar ner från klätterpelaren, Skrållan kommer smygande bakom staketet.

– Vad är det som prasslar?

Jag reser mig och kollar över staketet mot Rododendronrabatten. Och vad ser jag??? En ORM!!!! Och Lady som är med ungar, skall föda vilken dag som helst, har den i munnen!

Och jag, som är livrädd för ormar, skriker åt stackars Lars-Erik:

– Det är en ORM, det är en ORM!!!! Hjälp!!! Ta, den, ta den!

Lady blir stressad, eller kanske mallig, vad vet vi, tar den i munnen och ska ta med den in. Oj, oj, jag rusar över altanen, in i köket och slänger igen dörren så Lady ej kan ta sig in.

Vrålar samtidig på Björn, som är tillfälligt hemma, och ber honom hjälpa Lars-Erik.

Alla katter kommer in, de tror väl månen ramlat ner, eller kanske något ännu värre, som matte skriker. Jag öppnar dörren på glänt och släpper in dem. Björn går ut och får tag på Lady som släpper taget om ormen och Lars-Erik greppar en lång grillgaffel och fångar upp ormen på den. Ormen slingrar ihop sig runt gaffeln och Lars-Erik springer ut på gatan med gaffel och orm. Vad som hände sedan vill jag inte veta, men Lars-Erik kom strax tillbaka utan orm, men med grillgaffel. Och utan att bli biten.

En aning uppjagad ser jag att det är blod på golvet. Lady! Är hon skadad? Kollar noga igenom henne men kan inte se minsta blodfläck och hon verkar inte tagit någon skada av äventyret, bara matte som fått en lättare hjärtattack.

Vi konstaterar att det måste vara ORMBLOD på golvet. Genast börjar vi fundera, kanske vi kan sälja det till någon häxmästare? Ormblod borde stå högt i kurs i sådana kretsar.

Slutet gott trots allt. Golvet renskrubbat och Lady mår bra, men gissa om jag vaknade många gånger på natten och kollade så Lady inte släpat in en ny orm …

Det här inlägget postades i Livet med katter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.